Læs om . årstidsfester

ÅRSTIDSFESTER

Helligtrekonger fest

Årets første fest er Helligtrekonger. Med Helligtrekonger fejre vi at de vise mænd fra Østerland fulgte den klare stjerne og fandt frem til det lille jesusbarn som de tilbad og overrakte kostbare gaver: guld, røgelse og myrra.

Fastelavn

Fastelavnsfesten holdes over et tema. Dagen før fastelavn forvandler vi voksne stuen til et eventyrligt univers. På selve dagen mødes vi udklædte (udklædningen er afstemt i forhold til temaet).

Påskefest

I Alfely fortælles og opleves påskens budskab gennem naturen. Påsken fejres som en naturens opstandelsesfest. Ægget er symbolet på nyt spirende liv. Det har begyndelsen til det nye i sig, det som skal komme.

Majfest

Majfesten i Danmark ligger ikke nødvendigvis på en bestemt dato, som den Svenske tradition, da man i Sverige fejrer Johannes Døberen og i Danmark fejres årstiden. Herhjemme er der ikke mange som holder Majfest.

Pinsefest

Pinsen falder altid 50 dage efter påske. Vi holder pinsefesten fredagen lige op til pinseferien. Festen står i luften, lysets, lethedens og vingernes tegn og den hvide farve står i centrum.

Sommerfest

Sommerfesten lægger op til blomsterdufte. Alle børn får en blomsterkrans, som laves dagen før og lægges på køl. Sommerfesten er både en afslutning og en begyndelse.

Høstfest

Den første fest efter sommerferien er høstfesten. Vores store tema i høsten er fra jord til bord. Vi høster i vores egen have samt i skov og mark. Vi forarbejder, sylter og tilbereder velsmagende måltider...

Sct. Michaelsfest

I Danmark fejrer vi normalt ikke Michaels fest, kun i Rudolf Steiner regi er det praktiseret. Det er en fest børnene elsker, fordi vi laver sværd, taler om drager og drikker drage-blod.

Lanternefest

Vi laver lanterner (lygter) ud af papir. Lanternerne hænger i en gren og indeholder et fyrfadslys. Mortensaften i november går alle børn, forældre og bedsteforældre i skoven og lyser op med deres lanterner...

Adventsspiral

På gulvet inde på stuen laves en spiral af mos og gran. Inde i midten bliver der sat et stort lys på en forhøjning. Gardinerne bliver trukket for, så der ikke trænger noget lys ind i rummet. Adventsspiralen bliver lavet aftenen før.

Julefest

Til morgensamlingen spiller de ældste børn krybbespil for de andre børn. Om eftermiddagen er der juleafslutning med forældrene. Haven bliver pyntet op med lys, gran og boder hvor man kan få noget spiseligt.

Scroll to Top